INFORMÁCIÓ

A Google térkép keresőjébe, elegendő beírni hogy Sági Rétesfesztivál!

Tápiósági Rétesfesztivál

2253 Tápióság, Papp Károly utca 1. (Cifrakert)

+36-20/772-6799

Vásárosok, kiállítók jelentkezését várjuk.

tapiosagkft@gmail.com

Impresszum:

A rendezvény a Tápióság Kft, valamint a Tápióságért Alapítvány szervezésében valósul meg.

2253 Tápióság, Bicskei út 3.
tel.: +36-20/772-6799 (Tápióság Kft.)
       +36-20/218-1866 (Tápióságért Alapítvány)

e-mail.: tapiosagkft@gmail.com, info@tapiosag.hu

Jegyvásárlás

Belépőjegyek

Belépőjegy: 2.500,- (kizárólag csak a helyszínen vásárolható)

12 év alatti látogatóknak a belépés INGYENES.

A szervezők a barátságos, családias légkör, és a biztonság érdekében a látogatói létszámot maximum 3.000 főben korlátozzák.

A fesztivál területén a PARKOLÁS INGYENES!

INFORMÁCIÓS TELEFONSZÁM
(8:00-16:00): +36 20 772 6799

A programok változásának jogát fenntartjuk!

A fesztivál területén csak készpénzes fizetés lehetséges.

Tisztelt Lakosság, Kedves Érdeklődők!

2022-ben szakítva az eddigi hagyományokkal, igazodva a korábbi évek látogatói igényeihez, a rétessütő versenyt teljes egészében felváltotta a rétesműhely, ahol bárki kipróbálhatta magát és rétessütő tudományát. A verseny elmaradásáról részint közegészségügyi szempontokat mérlegelve, részint a helyszín szűkös adottságai miatt döntöttünk.
De hogy ez miatt mitől nevezhetjük továbbra is bátran a fesztiválunkat Sági Rétesfesztiválnak?
- attól a 10.000 szelet rétestől, amellyel a látogatóinkat várjuk és támogató jegy ellenében megkóstolhatóak lesznek;
- attól a rétesműhelytől, amely egész nap áll majd a kíváncsi látogatók rendelkezésére, és bárki megtekintheti, hogyan készül a sági rétes, az igazán bátraknak pedig a lehetőség is adott lesz, hogy kötényt kötve, beálljanak, és maguk készítsék el ezt a remek desszertet;
- vagy épp attól a hagyománytól, melyet mi itt Tápióságon nem csak őrzünk, hanem ápolunk, és bemutatunk a hozzánk érkező vendégeknek;
- nem utolsó sorban pedig attól, hogy jelenleg a Tápióságért Alapítvány birtokolja az ország leghosszabb rétese címet, melyet természetesen a fesztiválon is fennhangon fogunk hirdetni.

S ne feledjük el továbbra sem a halételeket, hisz ez továbbra is gasztronómiai kísérőprogram lesz. A színpadi produkciókat tekintve az előző évekhez hasonlatosan igyekszünk színes, minden korosztályt megszólító programokat az azóta jelentős változáson és fejlesztésen átesett Cifrakertbe, a fesztivál állandó helyszínére hozni. Rendhagyó módon ezúttal minden látógatótól belépőjegyet szeretnénk szedni annak érdekében, hogy a programkínálatot és a szervezést illetően továbbra is a megszokott színvonal várjuk az érkezőket.
A 2.500 Ft értékű belépőjegyért cserébe az érdeklődők egy impozáns, családias helyszínen, vendégszerető önkéntesek közreműködésével:
- "Szalonna" népzenei koncertet hallgathatnak;
- a Tápió-vidék méltán legismertebb tánckarának a Tápiómenti Táncegyüttesnek a műsorát nézhetik meg;
- kiváló fesztiválhangulatban lehet részük a Maglódi Sziluett Mazsorett jóvoltából;
-  Infinity Neoton Show által feledhetetlen koncertélményben lehet részük;
- szintén a fiatalabb korosztálynak kedvezve, a falunapon félbemaradt disco-t folytathatják Dj Nagy Krisz közreműködésével;
- a legkisebb fesztiválozók pedig a Népi Játéktár valamint a Kezes-Lábas játszóház csapataival játszhatnak, valamint a zenekedvelő fiatalok elektromos hangszereket próbálhatnak ki a HangolÓra csapatával.

Bízunk benne, hogy a belépőjegy megvásárlásával a látogatók egyúttal megerősítenek bennünket abban, hogy egy olyan értékes, színvonalas, színes és sokoldalú rendezvényt szervezünk, melynek helye van az országos programnaptárban, és amelyet pont ezen jellemző miatt az önkormányzatunk önerőből a magas szervezési költségek miatt sajnos nem tudna egyedül finanszírozni. Várjuk tehát az érdeklődőket nagy szeretettel, hisz jelenlétük a záloga a következő évek Sági Rétesfesztiváljainak is. Akik pedig valamilyen okból lemaradnak a Rétesfesztiválról, ők részt vehetnek a 2023. augusztusában megrendezésre kerülő Falunapunkon, amely fenti rendezvénnyel ellentétben az önkormányzat jóvoltából ingyenesen lesz látogatható a korábbi években már megtapasztalhatott rendkívül barátságos, színvonalas és szintén sokszínű programkínálatával. Ezen a rendezvényen magától értetődik, hogy minden helyi civil szervezet, intézmény is lehetőséget kap a bemutatkozásra, jelentsen ez akár színpadi programot, vagy egyéb részvételt.

Falunapi és a többi éves programkínálatunk még szervezés alatt áll, a részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Várunk Mindenkit nagy szeretettel rendezvényeinken!

A Szervezők