2023 színpadi programok


TERÉK JÓZSEF ÉS BARÁTAI

JAZZ KONCERT

2008-ban alapított Terék József és barátai zenekart, a stílusok sokszínűsége és a virtuozitás  jellemez. E formáció 2010-ben elsőként lépett fel nem cigányzenekarként a Füredi Anna-bálon. Többször szerepeltek a televízókban, rendszeresen hallhatóak a Dankó Rádióban és folyamatosak nemzetközi szerepléseik is. 2010 óta a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes állandó zenekaraként is működnek, amelyben a tagok: Terék József, Orosz Sándor, Tóth Gergely, Jónás Géza, Dezider Axmann, Horváth József, Szekeres Marcell Péter.

Disco

PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei több száz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

"Zenéjük olyan, mint az igazi falusi konyha. Családias és ízes,
szerény és virtuóz, benne van az élet minden zamata."

Magyar Konyha 2014. December
Lévai Anikó - Vinkó József

Tápiómente Táncegyüttes

A Tápiómente Táncegyüttes 2018-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Az együttes kiemelt feladatának tekinti, hogy a hozzájuk járó, náluk táncoló fiatalokat igazi közösséggé formálja, erősítve bennük a magyar néphagyományok iránti igényt, és a szülőföldhöz tartozás érzését.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a táncosaink büszkék arra, hogy magyarok, nagykátaiak és ˝TÁPIÓMENTÉSEK"!

Az együttesnek folyamatosan megújuló közönsége van, előadásaik rendre telt házzal működnek, széles rétegeket bevonva a környék kultúra kedvelő közegeiből!

Rendre fellépnek Nagykáta város, és a környező települések rendezvényein, általános és közép iskoláiban is, táncházaik nagy népszerűségnek örvendenek.

Hiszünk benne, hogy jó pedagógiai munkával, odaadással a mai gyerekek, és fiatalok az együttes révén nyitott, közösségkedvelő, tisztességtudó felnőttekké válnak.

GÉZENGÚZ ÓVODA csoportja

A Rétesfesztiválon történő fellépés mindig hatalmas jelentőségű egy csoport életében, különösen akkor, ha ebben a csoportban kisgyermekek mutatják meg tudásukat. A gyerekek évről-évre lelkesen készülnek a fellépésre, ennek köszönhetően mindig egy nagyon sikeres, vastapssal záródó fellépésben lehetett részük. Hisszük, hogy az idei Sági Rétesfesztiválon is sok ilyen felejthetetlen élménnyel gazdagodnak az óvoda táncos lábú növendékei és a fesztiválra látogatók is, különösképpen ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az idei évben minden tekintetben formabontó programmal készülnek.