2023 színpadi programok


PROGRAMTERV*

10:00 kapunyitás

11:45 Sziluett Mazsorett csoport

12:00 Megnyitó ünnepség

12:15 Sziluett Mazsorett csoport

13:00 Vinacsek Ivett és táncosai

14:45 Pál István Szalonna és Bandája

16:15 Tápiómente Táncegyüttes műsora

17:30 Tápiósági gézengúz óvoda műsora

18:40 Tárogató Hungarikum "jazz" Koncert

20:30 Neoton Infinity Show

22:10 DJ Nagy Krisz


Kapcsolódó programok:

Rétesműhely, rétesárusítás,

"Halat, mi jó falat" fesztiválunk főétele ismét a HAL,

Ingyenes gyermekprogramok, ugrálóvár, kezes-lábas játszóház,

HangolÓra interaktív hangszerbemutató

Kézműves kirakodóvásár,

Természetvédelmi kiállítással mutatkozik be ismét Tápió Közalapítvány és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága

Látvány madárgyűrűzést mutat be a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja

* A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják


Sziluett MAZSORETT

A Maglódi Sziluett Mazsorett 2003-ban kezdte meg működését, így idén ünnepli 20. évfordulóját. Az
egyesület létszáma 60 főre tehető, a gyerekek mini, kadet, junior és szenior korosztályban táncolnak.
A gyerekek 6 évesen megismerkednek a mazsorettbot és pompon használatával, melyet folyamatos tánc- és koreográfiaoktatás is kísér. A mazsorettek nagyobb létszámú csoportokban láthatók, de készülnek szóló, duó és trió produkciók is. Az előadásokon látható magas színtű bottechnika, hosszú évek munkájának gyümölcse. A nagy sebességű botforgatás, a magas dobások és a testgördítések végrehajtását, koreográfiba foglalva, tánclépésekkel vagy gimnasztikával ötvözve kell kivitelezniük a gyerekeknek.
A kezdetben tradicionális vonalat követte a versenyek világa. Mára az egyesület számos Magyar Bajnoki és Európai Bajnoki cím büszke tulajdonosa lett. A kiemelkedő teljesítményű gyerekek szóló koreográfiákban is versenyeznek, ahol jelenleg nagy elismerésnek örvend két táncosunk: Bencsik Barbara és Sziráki Zsanett. Előadásukban az idei év legfrissebb verseny produkcióit, a korábbi Bajnoki címmel elismert szólókat és persze a tradicionális koreográfiakat is láthatják.

Felkészítőtanár: Béki Dzsennifer

Disco - DJ NAGY KRISZ

Krisztián a sági rendezvényekre szinte már hazajár, melynek köszönhetően, pontosan tudja mire vágyik közönségünk. Bulijai évről évre emlékezetesebbek, és egyre tovább tartanak.

Tárogató Hungarikum

JAZZ koncert

Terék József és barátai

2008-ban alapított Terék József és barátai zenekart, a stílusok sokszínűsége és a virtuozitás jellemez. E formáció 2010-ben elsőként lépett fel nem cigányzenekarként a Füredi Anna-bálon. Többször szerepeltek a televízókban, rendszeresen hallhatóak a Dankó Rádióban és folyamatosak nemzetközi szerepléseik is. 2010 óta a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes állandó zenekaraként is működnek. Fesztiválunkra a zenekar kizárólag jazz és latin dalokkal készül, melynek során egyaránt szólalnak meg közismert örökzöld slágerek, valamint saját szerzeményeik is.

A zenekar tagjai: Kothencz Tamás dob, Bata István basszusgitár, Galgóczi Balázs gitár, Jónás Géza cimbalom, Terék József tárogató.

Tápiómente Táncegyüttes

A Tápiómente Táncegyüttes 2018-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Az együttes kiemelt feladatának tekinti, hogy a hozzájuk járó, náluk táncoló fiatalokat igazi közösséggé formálja, erősítve bennük a magyar néphagyományok iránti igényt, és a szülőföldhöz tartozás érzését.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a táncosaink büszkék arra, hogy magyarok, nagykátaiak és ˝TÁPIÓMENTÉSEK"!

Az együttesnek folyamatosan megújuló közönsége van, előadásaik rendre telt házzal működnek, széles rétegeket bevonva a környék kultúra kedvelő közegeiből!

Rendre fellépnek Nagykáta város, és a környező települések rendezvényein, általános és közép iskoláiban is, táncházaik nagy népszerűségnek örvendenek.

Hiszünk benne, hogy jó pedagógiai munkával, odaadással a mai gyerekek, és fiatalok az együttes révén nyitott, közösségkedvelő, tisztességtudó felnőttekké válnak.

PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei több száz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

"Zenéjük olyan, mint az igazi falusi konyha. Családias és ízes,
szerény és virtuóz, benne van az élet minden zamata."

Magyar Konyha 2014. December
Lévai Anikó - Vinkó József

GÉZENGÚZ ÓVODA

A Rétesfesztiválon történő fellépés mindig hatalmas jelentőségű egy csoport életében, különösen akkor, ha ebben a csoportban kisgyermekek mutatják meg tudásukat. A gyerekek évről-évre lelkesen készülnek a fellépésre, ennek köszönhetően mindig egy nagyon sikeres, vastapssal záródó fellépésben lehetett részük. Hisszük, hogy az idei Sági Rétesfesztiválon is sok ilyen felejthetetlen élménnyel gazdagodnak az óvoda táncos lábú növendékei és a fesztiválra látogatók is, különösképpen ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az idei évben minden tekintetben formabontó programmal készülnek.

Vinacsek Ivett és táncosai

Pörgős latintáncok, szívhez szóló érzelmes kortárstáncok és különböző látványtáncok színesítik majd Vinacsek Ivett műsorát, aki nem csak Tápióságról, hanem Nagykátáról és Tápiószecsőről is magával hozza kisebb-nagyobb tanítványait is. Óvodások, kisiskolások, végzősök és a művészeti iskola tánctagozata is bizonyítja majd tehetségét a közönségnek. Látványos show elemek, ruhák, eszközök fogják gazdagítani az eladást, így biztosak lehetünk abban, hogy egy igazán színvonalas produkcióval fognak minket ámulatba ejteni.

NEOTON INFINITY SHOW

Feledhetetlen koncertélmény a Neoton Família legnagyobb slágereivel.

A zenekar tagjai:

Katarína Botošová Katika- ének
Jozef Botoš Bungyo - dob
Ifj.Jozef Botoš Józsika - ütős hangszerek
Jozef Jojo Beracko - basszusgitár, vokál
Tibor Tibko Szabó - gitár, vokál
Otto Nagy - gitár
Jenci Balogh - billentyű, ének, vokál
Alexander Ali Berky - billentyű, vokál