2022 színpadi programok


PROGRAMTERV*

12:00 Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar

12:30 Ünnepélyes megnyitó

12:45 Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar

13:45 Pál István Szalonna és Bandája közreműködik az Állami Népi Együttes

15:00 Tápiómente Táncegyüttes

16:00 Pálinka és Párlatverseny eredményhirdetés

16:30 "Állati jó bemutató"

18:45 Gézengúz Óvoda tánccsoportja

19:00 Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar élő show koncert

21:00 Crazy Little Queen Tribute Band élő koncert

22:30 Disco

Kapcsolódó programok:

Rétesműhely

Ingyenes gyermekprogramok, ugrálóvár, népi játékok, kézműves foglalkozás

Kézműves kirakodóvásár

Szirmay sátor

Természetvédelmi kiállítással mutatkozik be ismét Tápió Közalapítvány és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága

Látvány madárgyűrűzést mutat be a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja

* A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják

Marót Viki és a
Nova Kultúr Zenekar

Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar közel húsz éve alkotja dalait a progresszív visszatekintés hazai zászlóvivőjeként.
Dalaik különlegességét a régi és új elemek állandóan változó fúziója adja. Repertoárjukban számtalan a "tranzisztor kor hajnalán" született és jónéhány egészen friss dal is szerepel, melyek a zenekar egyedi, energikus zenei stílusában megfogalmazva hangzanak el. Az együttes énekesnője, Marót Viki, aki stílusa, és összetéveszthetetlen énekhangja révén teljesen egyedülálló jelenséggé vált a magyar zenei palettán, a zenekar vezetője pedig Novai Gábor, a legendás Generál, Dolly Roll, és Hungária együttesek egykori tagja és dalszerzője.

Ízelítőül....

Disco

PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei több száz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

"Zenéjük olyan, mint az igazi falusi konyha. Családias és ízes,
szerény és virtuóz, benne van az élet minden zamata."

Magyar Konyha 2014. December
Lévai Anikó - Vinkó József

Tápiómente Táncegyüttes

A Tápiómente Táncegyüttes 2018-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Az együttes kiemelt feladatának tekinti, hogy a hozzájuk járó, náluk táncoló fiatalokat igazi közösséggé formálja, erősítve bennük a magyar néphagyományok iránti igényt, és a szülőföldhöz tartozás érzését.

Örömmel tölt el bennünket, hogy a táncosaink büszkék arra, hogy magyarok, nagykátaiak és ˝TÁPIÓMENTÉSEK"!

Az együttesnek folyamatosan megújuló közönsége van, előadásaik rendre telt házzal működnek, széles rétegeket bevonva a környék kultúra kedvelő közegeiből!

Rendre fellépnek Nagykáta város, és a környező települések rendezvényein, általános és közép iskoláiban is, táncházaik nagy népszerűségnek örvendenek.

Hiszünk benne, hogy jó pedagógiai munkával, odaadással a mai gyerekek, és fiatalok az együttes révén nyitott, közösségkedvelő, tisztességtudó felnőttekké válnak.

Crazy Little Queen Tribute Band

A Crazy Little Queen az ország legnépszerűbb, legtöbb követővel rendelkező, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekara, és az összes magyar tribute között is ott van a top 5-ben.

Koncertjeik különlegesek, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára. A régi és a leendő Queen rajongóknak olyan élményt nyújtanak, amit azok újra és újra át akarnak élni. Teszik ezt álbajusz nélkül viszont a Queen legnagyobb slágereivel és olyan dalokkal is, amit Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar. Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit megmozgatnak, mert zseniális dalokat játszanak szívvel-lélekkel!


Ízelítőül....

GÉZENGÚZ ÓVODA ballagó nagycsoportja

A Rétesfesztiválon történő fellépés mindig hatalmas jelentőségű egy csoport életében, különösen akkor, ha ebben a csoportban kisgyermekek mutatják meg tudásukat. A gyerekek évről-évre lelkesen készülnek a fellépésre, ennek köszönhetően mindig egy nagyon sikeres, vastapssal záródó fellépésben lehetett részük. Hisszük, hogy az idei Sági Rétesfesztiválon is sok ilyen felejthetetlen élménnyel gazdagodnak az óvoda táncos lábú növendékei és a fesztiválra látogatók is, különösképpen ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az idei évben minden tekintetben formabontó programmal készülnek.

Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar

Tápiógyörgyén a zeneiskolai oktatás indulását követő pár év elteltével 1975-ben megalakult a mai fúvószenekar elődje. Az évek során folyamatosan fejlődő együttes, a település életének meghatározó kulturális szereplőjévé vált, egyre gyakrabban kapott felkérést más települések rendezvényeire is.
Az együttes korosztályát tekintve igen széleskörű, tagjai a tápiógyörgyei zeneiskola jelenlegi és volt növendékei. Repertoárjukon a hagyományos indulózenék mellett filmzenék, könnyűzenei slágerek, komolyzenei művek, átiratok egyaránt szerepelnek.
A zenekar vezetője: Tatai József


Az alkalmazkodás mesterei

Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatunk be.