KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Szabó Anna kortárs festőművész kiállítása

A rendezvényünk helyszínét meghatározó, egykori Szirmay kastélyból még fennálló torony ad otthont Szabó Anna festménykiállításának. A kiállítás részeként tekinthető meg a 2021-ben felállított rétesrekordunkról készült felvétel

Gyermekprogramok

Engedje hogy gyermekét két elkötelezett csapat a Népi Játéktár valamint a kezes-lábas játszóház szórakoztassa....

"Azért hoztam létre vállalkozásunkat, mert szerettem volna egy olyan helyet, ami magába foglalja a minőségi szolgáltatást, gyermek centrikus és mindenki számára elérhető.
Igyekeztük csokorba gyűjteni azokat az aktivitásokat, amelyek elengedhetetlenek egy gyermekrendezvényre.
Eszközparkunk között megtalálhatja a dédszülők gyermekkorából ismert karikahajtást vagy akár a közkedvelt hordólovaglást is.
Szolgáltatásaink fő profilja az alkotó kézműveskedés. Olyan minőségi alapanyagokból, természet adta kellékekből készítünk játékot, ajándékot, emléket, amely dísze lehet a családi fészeknek. Mindebben segítségünkre van egy-egy óvó néni, tanár néni, népművelő vagy egy gyermekeket szerető édesanya.
Bízva a személyes találkozásban, minden jót kívánva üdvözli Önt a Népi-Játéktár csapata!"

Süli Richárd Forrás: https://www.nepijatektar.hu/

"Játszóház vagyunk, a szó legszebb és legnemesebb értelmében. Különleges eszközöket fejlesztünk, melyekkel észrevétlenül tanuljuk egymást segíteni, másokat támogatni. Az ÖKO szerkezeteink mindegyike emberi erővel működik, így nélkülözhetetlen az összefogás. Hiszünk a játékaink hasznosságában, hogy együtt többek vagyunk, mint külön-külön.

Forrás: https://klj.hu/

"HangolÓra programunk célja, hogy elősegítsük a gyerekek találkozását a hangszerekkel, illetve, hogy minél több gyermek figyelmét fordítsuk a zene és a zenélés felé. Programunk interaktív, ennek érdekében számos hangszert viszünk magunkkal a gyerekek részére kipróbálás céljából.

A hangszerek kiválasztásakor szem előtt tartjuk, hogy sok gyerek számára valószínűleg ez lesz az első találkozás egy hangszerrel, ezért rendezvényeinken elsősorban olyan hangszereket használunk, amelyek már az első alkalommal is zenei élményhez juttatják a használójukat.
Nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy mindezt játékos formában tegyük!"

Forrás: https://www.hangolora.hu/


Kézműves kirakodóvásár

A Sági Rétesfesztivál a gasztronómiai élményen illetve a táncos és zenés programkínálatán túl a rendezvény alatt folyamatosan működő vásárról is egyre híresebb, ahol a kézművesek saját készítésű portékáikat árusítják a vendégeknek. A kézműves tárgyakon át az ékszerekig minden megtalálható, akár egy egész háztartást is berendezhetünk az itt kapható igényes és hagyományos termékekből, vagy ha éppen ajándékot keresünk szeretteinknek, itt biztosan megtaláljuk a nekik megfelelőt! Élvezze Ön is a vásár forgatagát egy egész napon keresztül!


Természetvédelmi kiállítások

Tápió Közalapítvány - TÁPIÓ NATÚRPARK

A Tápió Közalapítványt - teljes nevén a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítványt - 1996-ban hozta létre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és Pest Megye Önkormányzata azzal a céllal, hogy a Tápió-vidék és a tájtörténetileg hozzá kapcsolódó területek természeti értékeinek feltárását és megőrzését segítse, és mind szélesebb körökben megismertesse azokat az itt élőkkel és az ide látogatókkal. Fesztiválunkkal ez utóbbi célt szem előtt tartva született hosszú távú megállapodás, és a megragadva a hozzánk érkező, igen fogékony közönség adta lehetőséget, népszerűsíthetik törekvéseiket, bemutathatják tevékenységüket. Ennek során kiemelt figyelmet kap a Tápió Natúrpark területének, adottságainak bemutatása.


DINPI

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alapították a korábbi pilisi és börzsönyi tájvédelmi körzetekhez kapcsolva az Ipoly érintett szakaszát és ártereit. Számos állat- és növényfaj csak itt él Magyarországon. A ritka, kipusztuló félben lévő fajok mentésére több természetvédelmi program fut, melyeket örömmel mutatunk be ismét a Sági Rétesfesztiválon. Érdekes látnivalókkal és játékokkal várjuk a természetvédelem iránt érdeklődő valamennyi látogatót!

www.dinpi.hu

Tápió Természetvédelmi Egyesület

Az egyesület elsődleges célja a természet, ezen belül különösen a madár és vízparti élővilág védelmének társadalmi támogatása. A Sági Rétesfesztivál visszatérő résztvevői az Egyesület tagjai, akik érdekes programokkal várják a rendezvényre látogatókat. Várhatóan idén is részesei lehetünk a látványos madárgyűrűzésnek, ahol közvetlenül tanulhatjuk meg a tevékenység fontosságát.